WELCOME TO MY BLOG

Monday, July 14, 2008

Lawatan,Taklimat dan dialog dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat

Semalam 13 julai 2008 jam 10.00 pagi telah diadakan lawatan,dialog dan taklimat bersama Jabatan Kebajikan Masyarakat.Majlis ini telah dihadiri oleh Y.B Ustaz Abdul Ghani Bin Ahmad , Ku Chik Bin Ku Mat Esa dan Pegawai - Pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat.Turut serta 13 perwakilan daripada PKWR Ayer Hitam.

Majlis berlangsung pada jam 10.00 pagi hingga jam 13.30 TGH. Perbincangan dan taklimat adalah mengenai kebajikan masyarakat setempat khususnya Kawasan Parlimen Jerlun.Kadar bantuan adalah diantara Rm 80.00 Sehingga Rm350.00 sebulan.

Diantara faktor-faktor yang diambil kira adalah bilangan tangungan,kecederaan fizikal dan mental,tangungan orang cacat,orang tua terlantar sakit,harta aset tetap dan tidak tetap serta faktor yang mempengaruhi situasi pendapatan.

Skim terbaru yang diwujudkan adalah skim bantuan bulanan orang tua (BOT).Terdapat banyak lagi skim yang telah diwujudkan dan untuk keterangan lanjut sila hubungi Jabatan Kebajikan Masyarakat terdekat.Di sertakan disini gambar majlis yang telah diadakan.

Sekian terima kasih........No comments: