WELCOME TO MY BLOG

Friday, August 12, 2011

Tazkirah Ramadhan & Penyampaian bantuan zakat

Menjadi kebiasaan pada setiap minggu Hari Jumaat mengatur jadual round masjid dalam DUN Ayer Hitam. Hari ini menunaikan Solat Jumaat di Masjid Padang Perahu. Tuan Imam, Ust Mohd Toha Abdul Rani memberi peluang untuk saya menyampaikan tazkirah Ramadhan kepada semua ahli jemaah yang setia menunggu kehadiran saya.  
Selepas tazkirah Ramadhan, saya dijemput untuk menyampaikan bantuan kepada 29 orang anak kariah yang berjaya dalam peperiksaan 2010 lalu. Seramai 4 orang berjaya mendapat UPSR 5A dengan saguhati RM 100.00 setiap orang, 2 orang mendapat 8A dalam PMR dengan saguhati RM 150.00 setiap orang dan seramai 6 orang mendapat 8A dalam SPM dengan saguhati RM 200.00 setiap orang. Wang tersebut diperuntukkan daripada Tabung Pendidikan Masjid tersebut. Turut serta Setiausaha Masjid, Cikgu Azhar B Ibrahim.
Turut menerima sumbangan ialah 29 orang anak-anak kariah yang terdiri di kalangan miskin dan dhaif menerima bantuan zakat. Sumbangan zakat diterima daripada Jabatan Zakat Negeri Kedah. Kali ini bantuan bertambah kepada RM 600.00 setiap orang berbanding tahun 2010 sebanyak RM 550.00 setiap orang.    

1 comment:

ZAISHAMSHAH said...

Alhamdulillah.....sampai juga di Pering.....Agak2 mcmana lah keadaan KOTA SIPUTEH serta cawangan2nya....Jengok2 lah ke bawah....takut terlewat....bila PRU baru nak turun ke cawangan2...